O nama

NV Audio je osnovan 2008. godine u Beogradu (Srbija), a bavi se izradom vrhunskih audio uređaja baziranih na “HYBRID TECHNOLOGY”.

Iza nas je trideset godina istraživačkog rada i iskustva u hi-fi svetu. Glavni konstruktor i dizajner je Nenad Vukičević koji je i osnovao NV Audio, a pre toga je sa velikim prijateljem i poznavaocem gospodinom Predrag Piljić  iz Sarajeva osnovao firmu N.A.P. Atlantic.Co.Ltd. koja se takođe bavila izradom uređaja, a pre svega razglasne opreme. Zbog ratnih dešavanja na ovim našim prostorima firma se raspada i sve kreće ispočetka. Gospodin pod nadimkom “Pilje”  je počeo da radi na vojnim projektima, a ja ostajem da radim na razvoju super pojačavača. Od 2000-te bavim se servisiranjem profesionalnih i hi-fi uređaja. 2005-te rodila se ideja za kombinacijom lampe na ulazu kao naponskim pojačavačem i MOS-Fet u izlazu kao zamena za transformator sa izlaznim lampama. U početku prve konstrukcije su imale puno problema, pošto su zahtevi bili visoki nisam bio zadovoljan.  Rad se nastavlja, a uvođenjem novih konstrukcionih rešenja i novih materijala ceo projekat počinje da poprima obrise “super-ampa”, tehničke karakteristike su drastično poboljšane, pre svega u propusnom opsegu od DC-250 Khz na 50% snage, a uvođenjem tranzistora u izlazni stepen raste i damping faktor od oko 200. Tada sam znao da sam uradio pravu stvar!

Da podsetim, Hibridna tehnologija kombinuje lampu na ulazu do samog izlaza, a na izlazu su brzi bipolarni tranzistori. Veze audio signala su najkraće moguće sa direktnim spregama (na putu signala nema sprežnih kondenzatora, a ni transformatora). Povratne sprege su slabe i lokalne, to je dobitna kombinacija za vrhunski zvuk!

Kao plod dugogodišnjeg rada NV Audio je uspeo da reši sve probleme koji prate ovu konstrukciju, pa tako 2009. počinju prvi prototipovi H-1.

_SAM2158

Prvi Prototip H-1 iz 2009

_SAM2162

Prvi Prototip H-1 iz 2009 Iznutra

Od tada, pa do danas urađeno je dosta poboljšanja u smislu uparivanja komponenti kako bi se dobila što realnija zvučna slika. Konačno 2014. uređaj je spreman za sve zaljubljenike u dobar zvuk, a opet u okvirima nekih normalnih cena za ovakav kvalitet izrade. Zvuk ostaje na vama.

_SAM2119

HYBRID H-1  2015 Finish

_SAM2137

HYBRID H-1 2015 Finish (elektronika)

NV Audio standardno izrađuje visokokvalitetne pojačavače u takozvanoj SOLID-STATE (komplet tranzistorska varijanta) varijanti. Tehnologija izrade je ista kao kod hibridne tehnologije, s tom razlikom što se umesto lampi koristi sklop sa malošumnim FET tranzistorima. Ovi pojačavači se odlikuju jako velikim propusnim opsegom od DC-280 Khz na -3dB/1W i jako malim izobličenjima koja ne prelazi 0.05%. Pogodna su za razne STUDIJSKE varijante, MULTI CHANELL i naravno kućne audiofilske varijante. Snage po zahtevu, kvalitet izrade vrhunski!

_SAM0487

3 Channel Solid-State Studio Monitor

_SAM2108

Solid-State MATRIX A-1

N.V. Audio is founded in 2008. and manufacture only unique high-end components, based on HYBRID TECHNOLOGY.